a

Facebook

Copyright 2017 Avocat Eliza Popa.
Toate drepturile sunt rezervate.

8:00 - 18:00

Program lucru Luni-Vineri.

0740.580.614

Cere opinia noastra!

Facebook

Search
Menu
 

Acordul de mediere atestat de avocat este titlu executoriu

Avocat Eliza Popa > Banci si Executare  > Acordul de mediere atestat de avocat este titlu executoriu

Acordul de mediere atestat de avocat este titlu executoriu

acord de mediere

Acordul de mediere atestat de avocat este titlu executoriu

 

Medierea reprezinta o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al partilor.

 

Potrivit proiectului de lege privind modificarea si completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, acordul de mediere atestat de avocat va devein titlu executoriu.

 

Potrivit proiectului de lege privind modificarea si completarea Legii 192/2006, art 58 din Legea 192/2006 va fi modificcat, in sensul ca dupa alineatul (2) se introduce si alineatul 21, cu urmatorul cuprins: “Acordul de mediere verificat si atestat de catre avocatii partilor, de catre notarul public sau de catre un avocat sau notar public ales de mediator cu acordul partilor, este titlu executoriu“.

 

Or, pana la adoptarea acestui act normativ modificator, medierea se realizeaza numai in fata unui mediator, iar acordul de mediere trebuie incuviintat de instanta de judecata pentru a deveni titlul executoriu.

 

Astfel ca, prin aceasta modificare, legiuitorul urmareste simplificarea procedurii, astfel incat cat mai multe litigii sa poata fi solutionate pe cale amiabila si solutiile sa poate fi puse in executare fara alte formalitati.

 

Dar ce inseamna acordul de mediere atestat la avocat? Cum se realizeaza aceasta atestare?

 

Potrivit dispozitiilor  art 3 alin. (1) lit c) din Legea nr.  51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat: “Activitatea avocatului se realizeaza prin: (…) c) redactarea de acte juridice, atestarea identitatii partilor, a continutului si a datei actelor prezentate spre autentificar”.

 

Astfel ca, avocatul va primi acordul de mediere si va intocmi o incheiere prin care va atesta identitatea partilor, continutul si data acordului de mediere.

 

Cabinetul de Avocatura “Eliza Popa” vine in sprijinul dumneavoastra si ofera clientilor sai servicii profesionale de consultanta, asistenta si reprezentare!

Contactati-ne acum!

No Comments

Leave a Comment

error: Atentie!: Continut protejat de drepturile de autor !!