a

Facebook

Copyright 2017 Avocat Eliza Popa.
Toate drepturile sunt rezervate.

8:00 - 18:00

Program lucru Luni-Vineri.

0740.580.614

Cere opinia noastra!

Facebook

Search
Menu
 

Drept Civil

Avocat Eliza Popa > Drept Civil

Litigii Drept Civil

Intampinati probleme legate de dreptul de proprietate, de mosteniri sau contracte civile? Nu puteti beneficia de drepturile recunoscute de lege?


Un avocat de Drept Civil, care are cunostinte juridice aprofundate in domeniul dreptului civil va poate ajuta sa gasiti o solutie legala si favorabila problemelor dumneavoastra!

 

Cabinetul de Avocatura “Eliza Popa” ofera clientilor sai consultanta, reprezentare si asistare in ligitii de Drept Civil, precum: dreptul de proprietate si dezmembramintele acestuia (dreptul de servitute, dreptul de superficie, dreptul de uzufruct, dreptul de uz, dreptul de abitatie), actiuni pentru gestiunea frauduloasa, actiuni pentru imbogatirea fara justa cauza, actiuni pentru plata nedatorata, actiuni care se intemeiaza pe drepturile nepatrimoniale, succesiuni – mosteniri legale, mosteniri testamentare, petitii in ereditate, contracte civile.

 

Aspecte privind Dreptul Civil:

 

Dreptul Civil provine din limba latina, din latinescu “jus civile” care reprezenta dreptul propriu al poporului roman si care era aplicabil doar cetatenilor romani.

 

In prezent, Codul Civil nu ofera o definitie a dreptului civil, insa, in dispozitiile art. 2 – Obiectul si continutul Codului Civil – statueaza “Dispozitiile prezentului cod reglementeaza raporturile patrimoniale si nepatrimoniale dintre persoane, ca subiecte de drept civil. Prezentul cod este alcatuit dintr-un ansamblu de reguli care constituie dreptul comun pentru toate domeniile la care se refera litera sau spiritul dispozitiilor sale”.

 

Astfel ca, in literatura de specialitate, dreptul civil a fost definitit ca fiind o ramura a dreptului care regementeaza raporturi patrimoniale si nepatrimoniale stbilite intre persoane fizice si/sau persoane juridice aflate pe pozitii de egalitate juridical. 

 

In categoria raporturi patrimoniale, vorbim de drepturi reale – dreptul de proprietate publica, dreptul de proprietate privata, dezmembraminte ale dreptului de proprietate, precum dreptul de uzufruct, dreptul de uz, dreptul de abitatie, dreptul de servitute, dreptul de superficie, de obligatii – gestiunea frauduloasa, imbogatirea fara justa cauza, plata nedatorata.

 

In categoria raporturilor nepatrimoniale, discutam despre elemente de identificare ale unei persoane – numele, domiciliul, resedinta, acte de stare civila, de existenta si integritatea fizica si morala a unei persoane – dreptul la onoare, dreptul la demnitate, dreptul la libera exprimare, dreptul la propria imagine.

 

Pentru mai multe detalii, tot ce trebuie sa faceti, este sa ne contactati!

Contactati-ne acum!
error: Atentie!: Continut protejat de drepturile de autor !!