a

Facebook

Copyright 2017 Avocat Eliza Popa.
Toate drepturile sunt rezervate.

8:00 - 18:00

Program lucru Luni-Vineri.

0740.580.614

Cere opinia noastra!

Facebook

Search
Menu
 

Contractele de credit nu vor mai constitui titluri executorii

Avocat Eliza Popa > Banci si Executare  > Contractele de credit nu vor mai constitui titluri executorii

Contractele de credit nu vor mai constitui titluri executorii

contractele de credit

Contractele de credit nu vor mai constitui titluri executorii


Astazi, 26 martie 2018, Senatul Romaniei a adoptat o propunere legislativa pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr.51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing si a Ordonantei de Urgenta nr.99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului.

 


Modificarile aduse OG nr.51/1997 privind operatiunile de leasing se refera la art. 8 si art 15.


Potrivit propunerii adoptate, art. 8 din OG nr.51/1997 privind operatiunile de leasing, care in prezent prevede “Contractele de leasing, precum si garantiile reale si personale, constituite in scopul garantarii obligatiilor asumate prin contractul de leasing, constituie titluri executorii” se va modifica prin introducerea unui nou alineat care prevede ca nu vor mai constitui titluri executorii contractele de leasing incheiate cu consumatorii.


Totodata, art. 15 din OG nr.51/1997 privind operatiunile de leasing se modifica, prin introducerea a doua alienate, care stabilesc cine are dreptul sa rezilieze contractul de leasing, in ce conditii si cum se vor acorda despagubirile.

 

 


Modificarile aduse OUG nr.99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului se refera la articolul 120 – contractele de credit.


Potrivit dispozitiilor art 120 din OUG nr.99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului “Contractele de credit, inclusiv contractele de garantie reala sau personala, incheiate de o institutie de credit constituie titluri executorii”.


Or, prin propunerea legislativa care modifica si OUG nr.99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, contractele de credit inclusiv contractele de garantie reala sau personala, incheiate de o institutie de credit cu consumatorii NU vor mai constitui titluri executorii.


De asemenea, propunerea legislativa de modificare a OUG nr.99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului prevede si faptul ca “in cazul in care in contractul de credit sunt prevazute penalitati de intarziere, dobanzi sau alte obligatii de plata accesorii, aceste daune interese nu vor putea depasi 50/% din suma reprezentand ratele restante la data rezilierii”.

 


Camera Deputatilor urmeaza sa analizeze propunerea si sa dea votul decizional!

 

Contactati-ne acum!

No Comments

Leave a Comment

error: Atentie!: Continut protejat de drepturile de autor !!