a

Facebook

Copyright 2017 Avocat Eliza Popa.
Toate drepturile sunt rezervate.

8:00 - 18:00

Program lucru Luni-Vineri.

0740.580.614

Cere opinia noastra!

Facebook

Search
Menu
 

Evacuata in plina iarna!Evacuarea din imobile ocupate fara drept. Cum ii dam afara din casa?

Avocat Eliza Popa > Drept Civil  > Evacuata in plina iarna!Evacuarea din imobile ocupate fara drept. Cum ii dam afara din casa?

Evacuata in plina iarna!Evacuarea din imobile ocupate fara drept. Cum ii dam afara din casa?

Evacuarea din imobile ocupate fara drept

Evacuarea din imobilele ocupate fara drept – Cum ii dam afara din casa?

 

Evacuata din casa in plina iarna!

Judecatoria Sector 6 Bucuresti a admis cererea de evacuare si a dispus evacuarea fostei chiriase din imobilul de a facut obiectul contractului de locatiune.

In fapt, in luna iunie 2018, clientul nostru a incheiat, in calitate de propietar, un contract de locatiune pe o perioada de 1 an. La expirarea termenului, partile au incetat contractul de locatiune, insa chiriasa amana evacuarea imobilului.

Dupa mai multe luni in care a refuzat pur si simplu sa paraseasca imobilul, proprietarul, prin Cabinetul nostru de avocatura a formulat cerere de evacuare.

Instanta a constata ca imobilul este ocupat fara drept de catre fosta chiriasa – intrucat contractul de inchiriere a incetat in luna iulie 2018, iar din acel moment dreptul chiriasei de a mai locui in acel imobil a incetat – si a dispus “(…) evacuarea pârâtei din imobilul situat în …”, obligand-o totodata si la plata cheltuielilor de judecata.

 

Evacuarea din imobilele folosite sau ocupate fara drept este reglementata de dispozitiile art. 1034 – art. 1045 Cod Procedura Civila, fiind o procedura speciala, si poate fi folosita numai pentru evacuare din imbil, nu si pentru a obtine realizarea dreptului de creanta care are ca obiect plata chiriei.

DE MENTIONAT ESTE FAPTUL CA PROCEDURA DE EVACUARE DIN IMOBILELE FOLOSITE SAU OCUPATE FARA DREPT ESTE FACULTATIVE, IN SENSUL CA, RECLAMANTUL ARE LA ALEGERE INTRE ACEASTA PROCEDURA SPECIALA SI PROCEDURA DE EVACUARE DE DREPT COMUN.

 

Va prezentam mai jos extras de pe Sentinta Civila pronuntata de instanta de judecata,:

Evacuare din imobil ocupat fara drept

 

Sentinta Evacuare

 

Astfel ca, in situatia in care ati avut un contract de inchiriere a unui imobil si chiriasul nu vrea sa paraseasca imobilul la incetarea contractului sau daca ati permis unei persoana sa locuiasca in imobilul dumneavoastra, o perioada de timp, si acum nu vrea sa paraseasca imobilul, puteti obtine evacuarea acestuia din imobil.

 

Despre procedura de evacuare puteti citi articolul “Evacuarea din imobilele folosite sau ocupate fara drept”, pe care il puteti accesa AICI!

 

Cabinetul de Avocatura“Eliza Popa” va sta la dispozitie, oferindu-va servicii juridice de calitate si o solutie favorabila problemelor dumneavoastra.

 

Contactati-ne acum!

No Comments

Leave a Comment

error: Atentie!: Continut protejat de drepturile de autor !!