a

Facebook

Copyright 2017 Avocat Eliza Popa.
Toate drepturile sunt rezervate.

8:00 - 18:00

Program lucru Luni-Vineri.

0740.580.614

Cere opinia noastra!

Facebook

Search
Menu
 

Judecatoria Sector 3 Bucuresti a respins cererea de inlocuire a unei masuri educative neprivative de libertate!

Avocat Eliza Popa > Drept Penal  > Judecatoria Sector 3 Bucuresti a respins cererea de inlocuire a unei masuri educative neprivative de libertate!

Judecatoria Sector 3 Bucuresti a respins cererea de inlocuire a unei masuri educative neprivative de libertate!

inlocuire masuri educative

Masuri educative neprivative de libertate:

 

Judecatoria Sector 3 Bucuresti a respins cererea de inlocuire a unei masuri educative neprivative de libertate cu o masura privativa de libertate, cerere formulata de Serviciul de Probatiune in contradictoriu cu intimatul I.G. reprezentat prin Cabinetul de Avocatura „Eliza Popa”.

 

In speta, numitul I.G. a savarsit infractiunea de furt calificat, instanta dispunand fata de acesta măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o durată de 3 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Bucureşti.

Prin aceeasi sentinta, instanta de judecata a impus numitului I.G., pe durata executării măsurii educative, următoarele obligaţii: să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională; nu depăşească, fără acordul serviciului de probaţiune, limita teritorială a municipiului Bucureşti; să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta.

 

Ulterior, ramanerii definitive a sentintei penale, Serviciului de Probaţiune Bucureşti a sesizat instanta de judecata cu o cerere de inlocuire a masurii educative neprivative de libertate – supravegherea –  cu o masura educative privative de libertate – internarea unui centru de educativ, pe motiv ca intimatul I.G. nu si-ar fi respectat obligatiile impuse de catre instanta de judecata.

 

Potrivit dispozitiilor art 123 alin. (1) litera c) Cod Penal “Dacă minorul nu respectă, cu rea-credinţă, condiţiile de executare a măsurii educative sau a obligaţiilor impuse, instanţa dispune: c) înlocuirea măsurii luate cu internarea într-un centru educativ, în cazul în care, iniţial, s-a luat măsura educativă neprivativă de libertate cea mai severă, pe durata sa maximă”, Serviciul de Probatiune are posibilitatea de a solicita instantei de judecata inlocuirea unei masuri educative neprivative de libertate cu o masura educative privative de libertate, numai daca persoana condamnata nu isi executa cu rea-credinta obligatiile impuse de catre instanta de judecata.

 

Or, reaua-credinta exista atunci cand o persoana săvârşeşte un fapt sau un act contrar legii sau celorlalte norme de convieţuire socială, fiind pe deplin conştientă de caracterul ilicit al conduitei sale.

 

In speta, intimatul I.G. urma cursurile unei scoli profesionale, fapt adus la cunostiinta Serviciului de Probatiune, si nu avea posibilitatea de a se prezenta in fata persoanei desemnate cu supravegherea conform orarului fixat.

 

Desi de mai multe ori, intimatul I.G. prin reprezentant Cabinetul de Avocatura „Eliza Popa” a formula adrese catre Serviciul de Probatiune solicitand modificarea de comun acord a orarului de prezentare, Serviciul de Probatiune nu a efectuat niciun demers in acest sens.

 

Astfel ca, in fata instantei de judecata am aratat si am dovedit ca intimatul I.G. nu a incalcat cu rea-credinta obligatiile impuse prin sentinta penala, ci Serviciul de Probatiune a refuzat sa ofere sprijin intimatului in demersul sau de a urma o scoala profesionala, de a dobandi o calificare care sa ii permita sa isi castige un trai decent.

 

Instanta de judecata a apreciat ca intimatul nu a dat dovada de rea-credinta, si mai mult decat atat a constatat ca intimatul a dat dovada de indreptare, dispunand mentinerea masurii educative aplicate initial.

 

Va prezentam mai jos extras din hotararea pronuntata in cauza, prin care instanta a respins cererea de inlocuire a unei masuri educative neprivative de libertate, aflata pe portalul instantei de judecata:

Mentinere masuri educative neprivative de libertate:

 

inlocuire masura educativa

 

In situatia in care sunteti parintele unui minor care a savarsit o infractiune sau impotriva caruia s-a luat o masura educative privative sau neprivativa de libertate, Cabinetul de Avocatura “Eliza Popa” va pune la dispozitie servicii juridice profesionale si urmareste obtinerea unor solutii favorabile intereselor dumneavoastra!

 

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati!

Contactati-ne acum!

No Comments

Leave a Comment

error: Atentie!: Continut protejat de drepturile de autor !!