a

Facebook

Copyright 2017 Avocat Eliza Popa.
Toate drepturile sunt rezervate.

8:00 - 18:00

Program lucru Luni-Vineri.

0740.580.614

Cere opinia noastra!

Facebook

Search
Menu
 

Accidente auto

Accident de circulatie
Avocat Eliza Popa > Accidente auto

Accidente auto

Ati fost implicat intr-un accident auto? Aveti nevoie de ajutorul unui avocat care sa va reprezinte interesele?

   

          Biroul nostru de avocatura va poate ajuta. Suntem specializati in domeniul daunelor materiale si morale ce s-ar cuveni persoanelor vatamate in urma unui accident rutier.

   

          Cabinetul de Avocatura “Eliza Popa” ofera consultanta si reprezentare juridica atat persoanelor vatamate in urma producerii unui accident auto, cat si persoanelor vinovate de producerea accidentului rutier, in functie de natura si complexitatea cauzei.   

  

        Pentru persoana vatamata in urma producerii unui accident auto, vom depune toate diligentele si vom efectua toate demersurile necesare in vederea recuperarii daunelor materiale si morale care vi se cuvin clientului.

  

       Pentru persoana vinovata de producerea unui accident auto, Cabinetul nostru ofera servicii juridice de asistare si reprezentare in fata:

 

►organelor de urmarire penala si a instantelor de judecata, in vederea obtinerii unei solutii echitabile, in functie de natura si complexitatea cauzei;

 

► societatii de asigurare

 

► Fondului de Protectie a Victimelor Strazii, a Biroului Carte Verde din cadrul Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania si a Fondului de Garantare a Asiguratilor

   

          In situatia in care are loc un accident de circulatie, iar urmarile sunt grave, precum vatamare corporala sau decesul unei persoane, societatea de asigurare are obligatia legala de a despagubi persoana in cauza sau familia celui decedat, in limita stabilita in polita de asigurare RCA.

 


        Polita de asigurare RCA – Raspundere Civila Auto – este un contract incheiat intre posesorul unui automobil, persoana fizica sau juridica, si o societate de asigurare autorizata in acest sens, ce are drept unic scop despagubirea tertelor parti prejudiciate in urma producerii unui accident de circulatie.

  

      Angajarea raspunderii pentru prejudiciile cauzate unei persoane ca urmare a producerii unui accident de circulatie, se realizeaza in temeiul Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicole si tramvaie, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 431 din 12 iunie 2017, a Normei 20/2017 privind asigurarile auto in Romania, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 624 din 1 august 2017, a Codului Civil si a Codului Penal, dar si a Directivei 2009/103/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 16 septembrie 2009 privind asigurarea de raspundere civila auto si controlul obligatiei de asigurare a acestei raspunderi.

  

         In practica, intalnim deseori cazuri precum:

 

○ vatamare corporala din culpa, prevazuta de dispozitiile art 196 Cod Penal

 

○ conducere sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante stupefiante, prevazute de dispoziile art. 336 Cod Penal

 

○ parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia, prevazuta de dispozitiile art. 338 Cod Penal

 

○ uciderea din culpa, prevazuta de dispozitiile art. 92 Cod Penal

    

        Pentru mai mult detalii, va rugam sa ne contactati.

Contactati-ne acum!

No Comments

Leave a Comment

error: Atentie!: Continut protejat de drepturile de autor !!