a

Facebook

Copyright 2017 Avocat Eliza Popa.
Toate drepturile sunt rezervate.

8:00 - 18:00

Program lucru Luni-Vineri.

0740.580.614

Cere opinia noastra!

Facebook

Search
Menu
 

Drept penal

Avocat Eliza Popa > Drept penal

Drept penal

Ati fost victima vreunei infractiuni sau ati savarsit vreo infractiune? Doriti sa vi se respecte drepturile conferite de lege? Aveti nevoie de sprijinul si de experienta unui avocat din domeniul Dreptului Penal?


Cabinetul de Avocatura “Eliza Popa” ofera clientilor sai servicii profesionale de consultanta, asistenta si reprezentare, in domeniul Dreptului Penal, in fata organelor de urmarire penala si in fata instantelor de judecata, prin asigurarea dreptului la aparare si la un proces echitabil, reglementat expres in art. 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului:

 

► Redactarea de plangeri, denunturi;


► Plangeri prealabile ale persoanelor vatamate;


► Plangeri indreptate impotriva masurilor preventive si a actelor dispuse de organele de urmarire penala;


► Redactarea cererii de interventie a partii responsabile civilmente;


► Suspendarea urmaririi penale sau a judecatii;


► Liberare conditionata;


► Contestatii in anulare;


► Revizuiri;


► Revocarea masurilor de siguranta;


► Contopirea pedepselor;


► Amanarea sau intreruperea executarii pedepsei inchisorii;


► Inlaturarea sau modificarea pedepselor penale aplicate;


► Contestatii la executare;


► Cereri de reabilitare judecatoreasca;

 

In infractiuni precum:


○  Infractiuni contra vietii persoanei: omor, omor calificat, ucidere din culpa;


○ Infractiuni contra integritatii corporale sau sanatatii: loviri sau alte violente, vatamare corporala, vatamare corporala din culpa, loviri sau vatamari cauzatoare de moarte, incaierare, rele tratamente aplicate minorului;


○ Infractiuni de violenta in familie


Infractiuni contra libertatii pesoanei: lipsire de libertate, amenintare, santaj;


○ Infractiuni de viol, agresiune sexuala, act sexual cu un minor, hartuire sexuala;


Infactiuni contra patrimoniului: furt, furt calificat, talharie, talharie calificata, inselaciune, distrugere;


○ Infractiuni de marturie mincinoasa si favorizarea infractorului;


○ Infractiuni de coruptie: luare de mita, dare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta;


○ Infractiuni privind circulatia rutiera: conducere sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante, parasirea locului accidentului;


○ Alte infractiuni prevazute de legea penala

 


Cabinetul nostru va ofera asistenta si reprezentare in toate fazele procesuale: urmarire penala, judecata, executarea unei pedepse.


Unul din principiile fundamentale ale dreptului penal modern il constituie “prezumtia de nevinovatie”, o garantie a statului de drept si o valoare fundamentala a spatiului juridic european. Principiul prezumtiei de nevinovatie semnifica protectia unei persoane invinuite de savarsirea unei fapte penale impotriva unui verdict de vinovatie ce nu a fost stabilit inca in mod legal (Hotararea Teodor c. Romaniei, din data de 4 iunie 2013, paragraf 37).


Orice persoana, indiferent de gravitatea faptei de care este acuzata, de circumstantele in care se presupune ca a savarsit fapta sau de modalitatile in care a fost asociat cu aceasta este protejata de prezumtia de nevinovatie pana ce o instanta judecatoreasca nu stabileste in mod definitiv ca aceasta a savarsit infractiunea. Prezumtia de nevinovatie constituie o garantie procesuala legala, in sensul ei clasic, de notiunea de sarcina a probei si de necesitatea dovedirii comiterii faptei dincolo de orice dubiu rezonabil, cat si un drept subiectiv nepatrimonial. (Cauza Allen contra Romaniei, hotararea pronuntata in data de 12 iulie 2013, paragraf 93-94)


Atitudinea autoritatilor statului fata de cel banuit de a fi savarsit o fapta penala intra sub protectia garantiilor instituite de existenta prezumtiei de nevinovatie. Modul in care organele statului se raporteaza la persoana supusa unei proceduri penale trebuie sa fie reglat de rigorile prezumtiei de nevinovatie. Prezumtia de nevinovatie se impune atat judecatorilor, cat si celorlalte organe de stat, inclusiv organelor de ancheta, politie sau parchet.


Desi principiul prezumtiei de nevinovatie, consacrat la art. 6 paragraf 2 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, se numara printre elementele procesului penal echitabil impus la art. 6 pagraf 1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, acesta nu se limiteaza la o simpla garantie procedurala in materie penala. Sfera acestuia de aplicare este mai vasta si impune ca niciun reprezentant al statului sau al unei autoritati publice, instanta de judecata sa nu declare ca o persoana este vinovata de o infractiune, inainte ca vinovatia acesteia sa fi fost stabilita de o „instanta” sau dupa ce fost achitat de o instanta. (Hotararea Teodor c. Romaniei, din data de 4 iunie 2013, paragraf 36).

 

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati!

Contactati-ne acum!

No Comments

Leave a Comment

error: Atentie!: Continut protejat de drepturile de autor !!