a

Facebook

Copyright 2017 Avocat Eliza Popa.
Toate drepturile sunt rezervate.

8:00 - 18:00

Program lucru Luni-Vineri.

0740.580.614

Cere opinia noastra!

Facebook

Search
Menu

Avocat Drept Societar. Avocat specializat in Societati Comerciale

Prin experienta acumulata, Cabinetul de Avocatura “Eliza Popa” ofera clientilor sai servicii profesionale de consultanta, asistenta si reprezentare, in domeniul Dreptului Societar, pentru infiintare sau modificare societati comerciale, reducere/majorare de capital social si orice alte activitati legate de acest domeniu.

Societatea cu raspundere limitata SRL ar putea fi definita ca fiind o societate constituita, pe baza deplinei increderi, de doua sau mai multe persoane care pun in comun anumite bunuri pentru a desfasura o activitate comerciala, in vederea impartirii beneficiilor si care raspunde pentru obligatiile sociale.

Sediile secundare sau punctele de lucru pot fi deschise atat in judetul in care societatea comerciala isi are inregistrat sediul social principal, dar si in orice alt judet pe teritoriul Romaniei. De retinut este faptul ca o societate comerciala poate avea unul sau mai multe puncte de lucru, intrucat legea nu limiteaza numarul acestora.

Modificarea denumirii unei societati comerciale poate fi determinata de o serie de motive, pornind de la imperativele prevederilor legale, in anumite situatii, si pana la modificarea necesara evitarii unor confuzii. Modificarea denumirii unei societati comerciale presupune doua etape, respectiv verificarea disponibilitatii si/sau rezervarea firmei si etapa inregistrarii propriu-zise.

Modificarea obiectului de activitate al unei societati comerciale consta fie in eliminarea unui COD CAEN deja existent in actul constitutiv, fie adaugarea unui nou COD CAEN.

Majorarea capitalului social poate fi determinata de diversi factori, insa intotdeauna, indiferent de varianta care se alege, trebuie realizata mentiunea la Registrul Comertului. Capitalului social reprezinta contributia in bani sau aport in natura – in bunuri aduse de asociatii unei societati. Valoarea acestuia poate fi marita prin hotararea asociatilor, prin diverse procedee.

Reducerea capitalului social

Modificare capital social

In cadrul unei societati comerciale, capitalul social poate fi majorat sau redus. In articolul de astazi, ne-am propus sa prezentam procedura ce trebuie urmata pentru a se putea realiza reducerea capitalului social al unei societati comerciale.

Excluderea unui asociat

Obligatiile asociatilor unei societati comerciale

O societate comerciala ia nastere ca urmare a vointei asociatilor, iar fiecare asociat are atat drepturi, cat si obligatii in cadrul acestei societati. Exista insa si situatii cand pe parcursul desfasurarii activitatii, unul dintre asociati nu isi respecta obligatiile sau nu participa activ in activitatea societatii.

Conditiile in care un asociat se poate retrage dintr-o societate comerciala. De retinut este faptul ca retragerea, indiferent ca este pe accord comun, ca este in baza actului constitutive sau ca s-a realizat pe cale judiciara, trebuie inregistrata la Oficiul Registrului Comertului.

Suspendarea activitatii unei societati comerciale

Intrerupere temporara a activitatii

Trebuie facuta o distinctie intre suspendarea cu regim derogatoriu si suspendarea fara regim derogatoriu. De retinut este faptul ca regimul de inactivitate temporara nu trebuie confundat cu regimul de declarare derogatoriu.

OPINII JURIDICE IN DREPT SOCIETAR

La noi puteti apela cu incredere! Spuneti-ne problemele dumneavoastra si noi va vom raspunde in cel mai scurt timp!

Contactati-ne acum!

“Jus est art boni et aequi!”(Publius Juventius Celsus)

 

Bucurati-va de servicii juridice profesionale pentru problemele dumneavoastra!

Pentru mai multe detalii legate de litigii in Dreptul Societar va rugam sa ne contactati

error: Atentie!: Continut protejat de drepturile de autor !!