a

Facebook

Copyright 2017 Avocat Eliza Popa.
Toate drepturile sunt rezervate.

8:00 - 18:00

Program lucru Luni-Vineri.

0740.580.614

Cere opinia noastra!

Facebook

Search
Menu
 

Modificarea obiectului de activitate ale unei societati comerciale

Avocat Eliza Popa > Societati comerciale > Modificarea obiectului de activitate ale unei societati comerciale

Modificarea obiectului de activitate ale unei societati comerciale

 

 

 

Conditiile economice pot determina modificarea obiectului de activitate al unei societati comerciale.

 

Astfel ca, odata ce se decide modificarea obiectului de activitate al unei societati comerciale, se vor modifica elemente care au fost stabilite prin actul constitutiv al societatii.

 

Modificarea obiectului de activitate al unei societati comerciale consta fie in eliminarea unui COD CAEN deja existent in actul constitutiv, fie adaugarea unui nou COD CAEN.

 

De retinut este faptul ca o societate comerciala poate avea un singur obiect de activitate principal si unu sau mai multe obiecte de activitate secundare.

 

In  primul rand, trebuie adoptat actul modificator al actului constitutiv, respectiv trebuie redactata si semnata Hotararea Adunarii Generale a asociatilor/ actionarilor sau Decizia Asociatului unic/CA/directoratului sau actul aditional la actul constitutiv respectiv, hotararea membrilor GIE, GEIE, cu sediul in Romania.

 

Dupa adoptarea Hotararea Adunarii Generale a asociatilor/ actionarilor sau Decizia Asociatului unic, se va realiza actualizarea actului constitutiv al societatii, cu includerea noilor obiecte de activitate sau cu eliminarea anumitor obiecte de activitate deja existente.

 

O alta conditie pentru modificarea obiectului de activitate o reprezingta, daca este cazul, completarea declaratiei-tip pe propria raspundere, semnata de asociati sau de administratori din care sa rezulte, dupa caz, ca: persoana juridica nu desfasoara, la sediul social,la sediile secundare sau in afara acestora, activitatile declarate, o perioada de maximum 3 ani sau ca persoana juridica indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii pentru activitatile precizate in declaratia-tip;

 

La dosarul depus la Oficiul National al Registrului Comertului este obligatoriu a se atasa certificatul de inregistrare, in original, dar si avizele prealabile prevazute de legile speciale, in copie.

 

Pentru a putea fi realizata aceasta mentiune de modificare a obiectului de activitate, trebuie achitat publicarea in Monitorul Oficial, Partea a IV-a.

 

Asadar, daca v-ati hotarat sa modificati obiectul de activitate al firmei dumneavoastra, Cabinetul de Avocatura “Eliza Popa” vine in sprijinul dumneavoastra oferindu-va servicii juridice profesionale atat in domeniul societar, cat si in alte domenii juridice.

 

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati!

 

Articole care v-ar putea fi de ajutor le gasiti AICI

 

► Infiintarea unei societati comerciale

Suspendarea activitatii unei societati comerciale

Modificarea denumirii unei societati comerciale

Contactati-ne acum!
error: Atentie!: Continut protejat de drepturile de autor !!